CMS administracija

Korištenje sustava za upravljanje sadržajem (CMS) za održavanje vaše internet stranice može biti jedno od najboljih ulaganja u vašu digitalnu prisutnost na internetu – i u vaše poslovanje.

Vaša internet stranica jedan je od glavnih alata za komuniciranje s vašim klijentima i želite biti sigurni da je zanimljiva i privlačna. Ali to ne znači da želite biti opterećeni tehničkim detaljima.
CMS zrači snagom jednostavnosti, tako da imate više vremena da se usredotočite na poboljšanje poslovanja.

Ovo je sedam ključnih prednosti korištenja CMS-a za održavanje vaše internet stranice:

1. Lako je za one koji nisu tehnički orijentirani.
Nemaju svi korisnici jednaku razinu iskustva u korištenju tehnologije, ali osnovne CMS funkcije pisanja i objavljivanja sadržaja, a nešto naprednija dodavanja medija obično su jednostavna za svakoga.

Zapravo, svatko tko može koristiti softver za obradu teksta (Word), može koristiti CMS za osnovne funkcije – tako da ne morate mnogo vremena potrošiti na edukaciju.

2. Omogućuje više korisnika.
U tvrtki postoji mnogo ljudi koji možda imaju podatke o vašoj internet stranici, od onih koji dodaju stranice o proizvodima do onih koji pišu blogove ili uređuju pravilnike.

CMS olakšava upravljanje ulogama i izdavačkim dozvolama za sve te korisnike, tako da svaki korisnik ima određen pristup stranici, npr. urednik će imati pristup pisanju članaka, dok će prodajni manager imati pristup komponenti s proizvodima za prodaju.

3. Ona pojednostavljuje raspoređivanje.
U svezi s tim, svaki pristojan CMS dat će vam pregled statusa cjelokupnog sadržaja, bilo da je riječ o životu, pregledu ili nacrtu. To se ne odnosi samo na članke na blogu, već i na stranice proizvoda i druge internet stranice. Omogućuje dodjeljivanje zadataka i provjeru je li izvršeno.

I lako je integrirati planirani sadržaj s marketinškim planom tako da svatko zna što se događa i kada.

4. Poboljšava održavanje web sučelja.
Trebate nešto promijeniti na svojoj web lokaciji?

Bez CMS-a, to može značiti da morate prolaziti kroz stotine stranica, mijenjajući promjene na svakoj od njih.

S CMS-om, temeljna je arhitektura ista, tako da možete izvršiti promjene u održavanju, ažurirati softver CMS i dodati funkcionalnost bez kršenja web mjesta. Jednom kad se povežu u „kodu”, možete mijenjati više stavki odjednom.

Zapravo, s pravim CMS sustavom može se ažurirati automatski.

5. Izmjene su jednostavne.
Govoreći o promjenama, razgovarajmo o izgledu web mjesta.

Ako želite promijeniti dizajn web mjesta, CMS olakšava proces. To je zato što se sadržaj i dizajn nalaze u zasebnim virtualnim okvirima, tako da možete napraviti promjene na dizajnu bez privremenog gašenja internet stranice.

Još jedna prednost je mogućnost da izvršite promjenu u upravljačkoj nadzornoj ploči i automatski je prenesete na cijelu web-lokaciju. To vašoj web stranici daje dosljedan izgled i izvrsno je za brendiranje.

Također olakšava ažuriranje mobilnog sučelja za vašu web-lokaciju.

6. Pomaže vam upravljati sadržajem.
To se može činiti očitim, no za neke tvrtke upravljanje sadržajem nije samo o objavljivanju sadržaja, već o tome da je može ukloniti kada je zastarjelo.

Ako pokrenete zahvalu ili božićnu promociju, čak i prije završetka sezone, želite ga ukloniti i mijenjati.

S CMS-om to je jednostavno kao i objavljivanje sadržaja – svi se izbornici i veze automatski ažuriraju, tako da Vaši klijenti i dalje imaju dobro iskustvo web mjesta.

A ako želite uključiti prilagođeni sadržaj kao što su kalendari i odbrojavanja, CMS može biti konfiguriran tako da to dopusti.

Dobar CMS uključuje i SEO, pazeći da vaš sadržaj bude dobro rangiran u tražilicama.

7. Vi upravljate.
Sve prethodno vodi do najveće prednosti CMS-a.

Umjesto da se oslanjate na vanjskog dobavljača (osobu koja je napravila internet stranicu), s CMS-om imate kontrolu, s mogućnošću dodjeljivanja zadataka i uloga te za provjeru napretka u bilo kojem trenutku.

Trebate više informacija? Kontaktirajte nas!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
XING
WhatsApp
Email
Print
Scroll to Top
HrZip izrada web stranica

Pokrenimo projekt

Upit za izradu ponude