Zašto je marketing potreban svima?

Da krenemo definicijom, i to onom najlakšom; marketing je grana poslovne ekonomije. Ništa ne biste pogriješili s tom definicijom, ali ništa ne biste ni rekli. Marketing je svuda oko nas, danas više nego ikada. Sada kada sjediš i čitaš što se tu ima za ponuditi, skreni pogled oko sebe i pronaći ćeš marketing. Bilo to knjiga koja stoji na polici, računalo ili mobitel s kojeg ovo čitaš ili pak hrana koju konzumiraš. Svaki proizvod ima svoje ime, i stvara svoj branding. Kada se osnuje poduzeće i pridoda ime te logo, stvara se branding poduzeća. Po tom imenu će potencijalni korisnici pretraživati, po tom logu će ga zapamtiti. Može se reći kako je marketing poslovna filozofija svakog uspješnog poduzeća te je prisutan od osnutka poduzeća do krajnjeg održavanja odnosa s korisnicima.

Društvene mreže su prikaz kako je marketing postao prisutan privatno te poslovno. Izgradnjom profila, može se stvoriti osobni branding, portfolio, životopis. Doduše ne onako tipično, kao što smo navikli kada je tradicionalni marketing bio na vrhuncu, već digitalizirano. Mediji, odnosno društvene mreže su jedan od najvećih faktora digitalnog marketinga i bitni su kako bi razumjeli zašto je marketing potreban svima.

Digitalizacija medija kakvih danas poznajemo započinje početkom 21.stoljeća. Tada je marketing još bio samo na tradicionalnoj razini, čitali bismo novine, pregledavali razno razne oglase, gledali TV, pratili prodajne programe. Vidjeli bismo reklamu , promidžbeni program i osvijestili bi ih. Danas čovjek u prosjeku, dnevno, vidi 10 000 reklamnog sadržaja. Nije nužno reći da ne osvijesti 10 000 reklama dnevno. Zajedno sa društvenim mrežama i digitalizacijom medija, marketing doživljava rast i razvoj jednakom brzinom. Danas se moraš istaknuti, i tu dolazi dobar marketing do izražaja.

U moru sadržaja, moraš ostati zamijećen za ostvarivanje odnosa sa potencijalnim korisnikom. Moraš znati odrediti ciljanu skupinu, kako pridobiti istu, na koji način komunicirati sa svojom ciljanom skupino, razviti odnos, izgraditi taj odnos i održavati ga, ponuditi proizvod ili usluga koja je njima potrebna. Analitika, SEO optimizacija, izrada weba, održavanje odnosa s korisnicima, izrada sadržaja i kreiranje sadržaja su dio onoga što će tvoje poduzeće pogurati. Imati dobrog marketingaša uz sebe je ono što će tvoje poduzeće istaknuti i osvijestiti. Da zaključimo, neupitno je da je marketing potreban svima, međutim imati dobar marketing je ono što čini poduzeće uspješnim.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
XING
WhatsApp
Email
Print
Scroll to Top
HrZip izrada web stranica

Pokrenimo projekt

Upit za izradu ponude